Rodeo Roleplay'e Hoşgeldin
Sende aramıza katılmak istiyorsan
Hemen Başvur (DISCORD UZERINDEN)!

[ Yetkililerden rol pası isteği ] - Türk Karakter gösterimi ve rolü

DF
emre-erdur-gokturk-girl-erdurdesign2.jpg

Türk Kültürünün role yansıtılması
Bildiğiniz üzere Milletimizin tarihi çok büyük ve çağ kapatan çağ açan bir millettir. İstanbul'un fethi ile Orta çağı kapatan yeni bir çağ başlatan Türk milleti bir çok destana konu olmuş. Savaş yetenekleri ve aşırı fedakar savaş sanatı ile , hiç bir zaman düşmanı eksik kalmamıştır. Bunca tarihi olan ve büyük bir millet olan halkımız oynayarak rol yaptığımız oyuna bile çeşitli izler bırakmış. Türk atları , geleneksel kıyafetlerini bulundurmakta. Peki bunları kendi aramızda birbirimize yansıtmaktan neden çekiniyor ve bunu dile getirmek , yansıtmaktan geri duruyoruz. Ülkemizde yaşanan kaçak yollarla gelen mültecilerden dolayı , ırkçılık artmış ve dine olan bakış açısı da kimi kesimler tarafından değişkenlik göstermiş durumda.

Önermek istediğim rol pası
Oyuncular rolleri gerçekleştiren , yetkili karakterlerinin yanlarına toplanabilir. Veyahut oyunculara tek tek Türk atları tanıtılabilir , rol pasları ile Gök Tanrı inancındaki ritüeller oyunculara yansıtılabilir. Ben bir oyuncu olarak bunları aslında görmek istiyorum , kültürümüzün kendi aramızda yansıtılmasından , çekinmememiz gerekiyor. Yabancılar zaten kendi sunucularında Türk atları alarak göçebe Türk rolleri yapmakta , biz kendi kendimize neden bunu yapmıyoruz diye bir sordum kendime. Umarım bu önerimi belirttiğim üzere itici bulmazsınız , kendi tarihimizi biliyoruz. Görkemli ve destanlara konu olmuş bir milletin ataları , canlandırılmaya değer diye düşünüyorum. Bu rolleri canlandıran kişiler ise kesinlikle yetkililer olmalı , oyuncular rollerin dozunu kaçırabilir. Rolü gerçekleştiren yetkililerin arasında kurt pedine girmiş ve tanıtılan karakterin yanında olması güzel olabilir. Ancak atlar kurt dan çok korktuğu için bunu hesaba katmak gerek.

Küçük önerilerim ve diğer Türk halkları hakkında bilgilendirme

- Kimi kesimler için rolde itici gözükmekte olduğu için islamı kabul etmemiş Türk boylarının rolü sergilenebilir.
( İslam'ı Dokuz oğuz kabul etmiştir. Dokuz oğuzların Modern Türk devletleri , Türkiye cumhuriyeti , Doğu Türkistan ( Özerk - Çin ) , Azerbaycan , Türkmenistan )
- Türklerin ilk inançları olan Gök Tanrı kültürü yansıtılabilir.

volkan-atmaca-3.jpg

İslamı kabul etmeyen Modern Türk toplulukları
Yakutistan ( Gök Tanrı )
Çuvaşistan ( Gök Tanrı )
Tofalar ( Gök Tanrı )
Karakalpaklar ( Gök Tanrı )
Başkurtlar ( Gök Tanrı )
Uygur ( bir kısmı Gök Tanrı )
Kazaklar ( bir kısmı - Gök Tanrı )
Kırgızlar ( bir kısmı - Gök Tanrı )

Karamiler ( Karaimizm - Yahudilik )
Gagavuzya ( Hristiyan - Ortodoks )
Hunlar ( Hungary ( Hristiyan - bir kısmı Gök Tanrı ))

Daha çok Türk devleti veya özerk devletler bulunmakta , yazmaktan yorulduğum için şuan bu kadar yeterli.

asdasd.png

Son düzenleme:
  • Wow
Tepkiler: Parzival